Tee lahjoitus

Nimikkotuolin ostoon 
Yritykset 
Merkkipäiväkeräys
Lahjoittajat

Yksityislahjoitukset ovat Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön toiminnan perusta. Säätiö ottaa vastaan lahjoituksia niin yksityishenkilöiltä kuin yhteisöiltä. Lahjoitukset voivat olla vaalimista vaativia esineitä, taidetta tai kiinteistöjä tai säätiön toimintaan tarkoitettuja varoja. Lahjoittajalle Säätiö tarjoaa sopimuksen mukaan näkyvyyttä tai anonymiteetin. Yritysten lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia.

Säätiötä edustaa lahjoitusasioissa asiamies, varatuomari Immo Aakkula. Merkittävät lahjoitukset hyväksyy ja vastaanottaa säätiön hallitus.

Rahalahjoitus
Rahalahjoituksen Suomen Kulttuuriperinnön Säätiölle voi tehdä joko nimettömänä tai omalla nimellään. Suoraan säätiön pankkitilille tehty lahjoitus katsotaan nimettömänä tehdyksi. Näin lahjoitetut varat käytetään kulttuuriperinnön vaalimiseen säätiön toiminnan kautta. Tällaisen lahjoituksen vastaanottaminen ei sido säätiötä, eikä lahjoittaja voi esittää lahjoitukseen perustuvia vaatimuksia jälkikäteen.

Lahjoitustilit ovat:
Yleisrahasto    FI 511 745 3000 136 392
Brinkhall         FI 051 572 3000 412 932

Rahalahjoituksen voi tehdä myös omalla tai yhteisön nimellä. Tällöin lahjoituksesta tehdään asianmukaiset lahjoitusasiakirjat, joissa voidaan sopia muun muassa lahjoituksen käyttötarkoituksesta. Rahalahjoituksesta voidaan muodostaa myös lahjoittajansa nimeä kantava nimikkorahasto. 

Esinelahjoitus
Esinelahjoitus lahjoitus voi käsittää esineistöä sijoitettavaksi säätiön kohteisiin tai kokoelmiin. Esineistön lahjoittamisesta sovitaan aina säätiön edustajan ja lahjoittajan kesken. Tällöin voidaan sopia muun muassa siitä, minkälaista näkyvyyttä lahjoittaja haluaa lahjoitukselleen, vai haluaako hän pysyä tuntemattomana. Esinelahjoituksista tehdään aina asianmukaiset lahjoitusasiakirjat.

Testamentti
Testamentin laatimiseen liittyvissä kysymyksissä pyydämme kääntymään säätiön asiamiehen, varatuomari Immo Aakkulan puoleen.

Merkkipäiväkeräys
Järjestä merkkipäiväkeräys toverisi kunniaksi tai pyydä ystäviäsi muistamaan Sinua merkkipäivänäsi lahjoituksella kulttuuriperinnön hyväksi. Voit valita lahjoituskohteeksi Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön, Lönnrotin Lammin, Retulansaaren Ylikartanon tai Brinkhallin kartanon.

Lahjoitustilit ovat
Yleisrahasto ja Lammintalo   FI 511 745 3000 136 392
Brinkhall                             FI 051 572 3000 412 932

Mikäli haluat määritellä lahjoitukselle jonkin tarkemman kohteen, ota yhteys asiamies Immo Aakkulaan.

Yritykset
Säätiö etsii yhteistyökumppanikseen yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisista perusarvoista ja historiasta. Säätiön kiinteät kohteet valtavine historiallisine sisältöineen ja monipuolisine tiloineen luovat ainutlaatuiset edellytykset sisällölliselle ja pitkäaikaiselle yhteistyölle.

Suomen Kulttuuriperinnön Säätiölle tehtävät yli 850 euron suuruiset lahjoitukset ovat vähennyskelpoisia yritysten tuloverotuksessa. Vähennysoikeudella ei kulttuuriperinnön osalta ole muista kulttuurikohteista poiketen ylärajaa. (verohallituksen päätös 411/347/2004 ja tuloverolain 57 pykälän, 1 kohta) Lahjoituksen myötä yrityksetkin voivat olla mukana turvaamassa kansakunnan yhteisen muistin säilymistä.

Kohdelahjoitus
Säätiö ottaa vastaan uusia kohteita tiettyjen edellytysten täyttyessä. Ota yhteys asiamies Immo Aakkulaan tai puheenjohtaja Benito Casagrandeen.

Osta nimikkotuoli Brinkhallista

Hela-tuoli

Brinkhallin 80 kustavilaistuolia myytiin nimikkotuoleiksi viime syksyn aikana. Sinulla on silti mahdollisuus tukea Brinkhallin kartanon kunnostamista hankkimalla itsellesi tai ystävällesi pala kartanon sisustuksesta. Myynnissä on nimikkotuoleja, joiden sijoituspaikka on Brinkhallin kavaljeerisiiven kokous- ja konserttitila. Tuolit ovat Jouko Järvensalon 1999 suunnittelemia Hela-tuoleja. Nimikkotuolin ostaja saa nimensä tuoliin kiinnitettävään messinkilaattaan. Nimikkotuoli on hyvä lahjaidea!

Nimikkotuoli 100 euroa / kpl, yrityksille 500 euroa / 3 kpl
Myytävänä on myös kolme klaffipöytää á 300 euroa.
 
Tuoleja saa tilata osoitteesta toimisto(at)kulttuuriperinto.fi ja numerosta 09 685 6082. Tuolit voi maksaa Brinkhallin kartanon tilille 157230-412932.

Lahjoittajat

Vuosina 2005-2007 säätiö on vastaanottanut lahjoituksen muun muassa seuraavilta henkilöiltä ja yrityksiltä:

Annikki Orivuori (testamentti)
Benita Salmelin
Benito Casagrande
Christina Hackman
Eija Kettinen
Göran von Bonsdorff
Harri Peltomaa
Kaj och Tom Gardberg
Lena Sarlin
Lisbeth Ramberg
Mikko Suomalainen
Peggy Therman
Ralf ja Sinikka Gumenius
Ritva Palmunen
Seppo ja Ritva Aakkula
Sisko Bagge (säästöhenkivakuutus)
Maarit ja Pekka Kärki

HCI Productions Oy
Hämeenlinnan Seudun Osuuspankki
Marimekko
Renor Oy
Saarioinen
Tyrvännön maa- ja kotitalousnaiset
Uula-tuote
Vattenfall

Säätiö kiittää tukijoitaan.